Olive Oil





Keistimewaan & Khasiat Olive Oil

Minyak zaitun atau olive oil sudah dipercayai sejak ratusan tahun dahulu di seluruh dunia sebagai bahan semulajadi untuk perawatan kulit, tubuh dan rambut. Minyak zaitun memiliki kandungan utama iaitu vitamin E dan oleic acid yang memberi banyak khasiat kepada kulit. Oleic acid membantu menghaluskan kulit secara efektif, sementara vitamin E membantu meningkatkan keanjalan kulit. Selain itu, vitamin E juga berperanan sebagai antioksidan yang mampu melawan radikal bebas (gangguan luar terhadap kulit).


Tahukah anda Minyak Zaitun memberikan banyak kebaikan kepada kita antaranya ialah:

Minyak Zaitun membantu:
* Penghadaman
* Menyerap kalsium
* Penyerapan khasiat
* Tekanan darah tinggi
* Kawalan gula dalam darah

Minyak Zaitun baik untuk:
* Artritis
* Obesiti
* Sakit Tua
* Ibu Menyusu
* Rasa Makanan
* Kesihatan Kulit
* Masalah Jantung
* Sistem Imunisasi
* Perkembangan Janin
* Kaya dengan Antioxidant

Minyak Zaitun mencegah:
* Tumor
* Fibroid
* Kanser
* Sembelit
* Senggugut
* kitaran Haid tidak menentu
* Diabetes
* Batu Karang
* Pereputan Tulang





Ravika Extra Olive Oil
250ml: RM
500ml: RM
1ltr: RM

Keistimewaan Extra Virgin Olive Oil:
  • Dihasilkan menggunankan kaedah `Cold Pressed' untuk menjamin kualiti & kesegaran.
  • Proses mengeluarkan minyak dari buah zaitun tanpa penggunaan haba atau pemanasan untuk menjamin kualiti minyak zaitun.
  • Extra Virgin olive oil merupakan minyak zaitun yang paling berkualiti tinggi.Ianya merupakan hasil ekstraksi pertama dari buah zaitun.
  • Minyak jenis ini bebas asid yang juga disebut sebagai "oleic asid" yang mana nilainya tidak lebih dari 0.8gram bagi setiap 100gram.
  • Minyak ini tidak bagus untuk menumis atau menggoreng kerana kadar minyaknya yang rendah.
  • Extra Virgin olive oil lebih sesuai diambil atau digunakan dengan cara diminum atau digunakan sebagai campuran makanan seperti salad atau sayuran yang direbus.




Ravika Pure Olive Oil


250ml: RM
500ml: RM
1ltr: RM

Keistimewaan Pure Olive Oil:

  • Minyak jenis ini merupakan hasil dari proses lanjutan minyak zaitun extra virgin.
  • Ianya bebas dari asid yang juga disebut sebagai "oleic asid" yang mana nilainya tidak lebih dari 2 gram bagi setiap 100 gram.
  • Minyak zaitun jenis ini sesuai untuk digunakan sabagai campuran masakan dan menumis.







No comments:

Post a Comment